Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Állat- vagy lótenyésztő

Általános állattenyésztő

OKJ száma:
31 6203 10
Képzési idő:
2 év
Tagozatkód: 03

Az állattenyésztő szakmunkás tevékenységéhez tartozik a nagy jelentőségű haszonállatok (szarvasmarha, sertés, juh, ló, baromfi és kisállatok) tartása, gondozása, takarmányozása, tenyésztése, az utódok felnevelése, az állategészségügyi és higiéniai követelmények ismerete és betartása. A tanulók az állatok szeretetteljes gondozása, nevelése mellett traktorokkal, gépekkel is megismerkednek, és – részben önköltséges alapon – jogosítványt is szerezhetnek.

A vállalkozási és gazdasági ismeretek mellett lehetőség nyílik német és angol nyelv tanulására, falusi turizmus és vendéglátási ismeretek megszerzésére, valamint számítógépes gyakorlat elsajátítására.

A gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételeket tangazdaságunkban biztosítjuk, valamint egyéni vállalkozóknál, gazdaságoknál bővítjük a gyakorlási lehetőségeket.

Olyan fiatalok jelentkezzenek tehát, akik szeretik az állatokat, vállalják lelkiismeretes gondozásukat, szeretik a rendet, tisztaságot és a természetet.

 

Lótenyésztő

OKJ száma: 31 6203 05
Képzési idő:
2 év
Tagozatkód: 03

A lótenyésztés különösen nagy állatszeretet, lelkiismeretességet és pontosságot kíván, hiszen a ló a legérzékenyebb, legintelligensebb, legtisztább, legkecsesebb állatok egyike. Különösen érzékeny a durvaságra és a gorombaságra. A szakszerű gondozás, a fokozatos idomítás és a rengeteg gyakorlás révén válik az ember igazi társává.

A lótenyésztés, a lósport, a lovasturizmus jelentősége napjainkban mind külföldön, mind belföldön megnövekedett, ezért tenyésztésük, ápolásuk gondos, szakszerű munkát igényel. Megkülönböztetett szakmai felkészültséget kíván a tenyészállatok, a verseny- és a sportlovak gondozása.

A szakmai ismeretek mellett német és angol nyelv tanulására, valamint a számítástechnika alapjainak elsajátítására, falusi turizmus és vendéglátási ismeretek megszerzésére is lehetőség nyílik.

A gyakorlati oktatást az iskola tangazdaságában, valamint kiváló lovas szakemberek mellett biztosítjuk.

Elérhetőségek:
Cím: 2119 Pécel, Maglódi út 57
Tel.: 28/547-396
e-mail: faysuli@vnet.hu

 
A honlap és a Képek